Om Alliansen

Hundra år efter bildandet ombildades Djurgårdens IF till en alliansförening 1991 och består i dag av 20 ekonomiskt fristående föreningar. Samtliga idrotter fick bilda egna föreningar, med eget ekonomiskt och sportsligt ansvar, som en konsekvens av de ekonomiska problem som Djurgårdens IF drabbades av i slutet av 1980-talet. Då höll ekonomiska problem inom en förening på att sätta hela DIF i konkurs.  Problemen klarades ut men styrelsen tog konsekvenserna, och för att de här problemen inte skulle kunna upprepas föreslogs att DIF ombildades till en Alliansförening. Beslutet antogs enhälligt på årsmötet 1990.

Alliansföreningen är ett gemensamt forum för alla DIF:s föreningar. Den arbetar för alla föreningarna och strävar efter att följa deras verksamhet. Under det gemensamma varumärket Djurgårdens IF bedriver 20 föreningar sin idrottsliga verksamhet, både som elit- och breddverksamhet. Den samlade erfarenheten på ledarsidan är enorm för att inte tala om de kvalitativa och kvantitativa insatser som görs. Elit- och breddidrott samverkar och behöver varandra för sin utveckling. Representanter för Djurgårdens IF har tagit 37 olympiska medaljer (varav sex guld) och antalet svenska mästerskap i olika grenar ligger på 441.  Därtill kan läggas Europamästerskap för klubblag i ishockey och innebandy (damer) och flera segrar i svenska cupen för både herr- och damfotbollen.

Varje dag året runt kommer massor av ungdomar till träning och matcher och tävlingar. Varje dag möjliggörs detta av att en stor grupp frivilliga ledare och funktionärer ställer upp och tar hand om och utvecklar de här ungdomarna inom de sporter/idrotter de valt.  Räknar vi samman antalet aktiva ungdomar som finns med i våra föreningars program blir antalet över 4000.

Lokaler i Sofiatornet
Alliansen har utvecklat sina lokaler i Sofiatornet på Stockholms Stadion och det har blivit uppskattat både av våra föreningar som nyttjar det till styrelsemöten och fester.

 

Annons
%d bloggare gillar detta: