Nyheter

Ung boxare får motta berömt ungdomsstipendium

Sällskapet Gamla Djurgårdare, en mycket anrik förening, bildad redan 1920, och som består av känt idrottsfolk som trots att de slutat sin aktiva karriär, vill stödja och leva tillsammans inom Djurgårdsfamiljen. En sådan profil var fotbollsspelaren Lill-Einar Olsson som efter sin karriär skänkte en del av sina tillgångar att användas för att stimulera unga idrottslöften till fortsatta framgångar.

Detta är en tradition som Sällskapet Gamla Djurgårdare vill föra vidare
och vi har under många årtionden årligen utdelat ett stipendium till lovande
unga idrottare inom DIF.

Vi har i år valt den boxaren Shebeer Hosseini att få mottaga priset. Shabeer har nyss fyllt 18 år och har tillsammans med tränare inom DIF Boxning utvecklats till att bli en av Sveriges mest lovande unga boxare. Under 2016 deltog han i svenska ungdomsmästerskapen och blev då Svensk Ungdomsmästare. 2017 deltog han för första gången i Svenska Juniormästerskapen och segrade även där, nu i bantanvikt 56 kg. En mycket meriterande framgång i mycket hård konkurrens.

Shebeer Hosseini kom till vårt land som ensamkommande flykting för några
år sedan och har genomfört skolgång och utvecklats personligt på ett mycket bra sätt. Hans engagemang inom idrotten har säkert utgjort ett mycket starkt stöd. Genom det här stipendiet hoppas vi att Shebeer Hosseini skall fortsätt sin målinriktade tveckling både som person och som idrottsman.

%d bloggare gillar detta: