Basket

Basketligan får vänta på Djurgården

"Kom till slutsatsen att de behöver bygga organisation och ekonomi"

Det blir inget spel i Basketligan för Djurgården säsongen 2017/18. Trots andraplaceringen i Superettan stoppas laget från uppflyttning.

– Vi har sett på tidigare fall, både i vår och andra sporter, vilken skada det gör om en förening inte klarar att slutföra en säsong, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Beskedet om vilka lag som kommer att spela i förbundsserierna Basketligan dam och herr säsongen 2017/2018 kom på lördagen. Basketförbundets tävlingsutskott har behandlat ansökningarna och framställt ett beslutsunderlag till förbundsstyrelsen efter dialog med de berörda föreningarna. Djurgården var sportsligt kvalificerat men har efter prövningen, precis som AIK, inte bedömts vara moget för Basketligan.

– Både vi och föreningarna själva kom till slutsatsen att de behöver bygga organisation och ekonomi innan de kliver upp, säger Mats Carlson.

Samma slutsats drogs vad gäller Malbas som spelat i Basketligan de senaste två åren och därmed tar steget ner till Superettan.

 

%d bloggare gillar detta: